Щастлива ли е котката ни? Как да разберем?

Щастлива ли е котката ни?

Щастлива ли е котката ни? Също като хората, вашата котка ще се почувства щастлива, когато всичките им нужди бъдат задоволени и се чувстват спокойни и комфортни. Вашата котка може да почувства тези положителни емоции в няколко различни ситуации, така че има набор от сигнали за езика на тялото, за които да внимавате, които могат да ви помогнат да разберете дали котката ви е щастлива. 

Щастлива ли е котката ни?

Мъркането е един от признаците, които повечето хора разпознават като знак за щастлива котка. В по-голямата си част, ако котка мърка, можете да сте сигурни, че е щастлива. Има редки случаи обаче, когато котка мърка, защото е уплашена и наранена.

Игривост

Щастливите котки също обичат да играят, особено по-младите котки. Често тази игра може да бъде самостоятелна, като например атака на висящо перо или преследване на мишка играчка по коридора, но друг път може да включва членове на вашето семейство. Въпреки това, бъдете сигурни – котка, която играе, определено е щастлива!

Използване на котешка тоалетна

Щастливите котки използват котешка тоалетна, както се очаква. Котките могат да покажат стрес чрез уриниране или дефекация на места, които не трябва да го правят. Така че котка, която не използва котешка тоалетна често или изобщо, или има медицински проблем, или се опитва да съобщи, че е под стрес.

Бавно мигане

Един от безпогрешните и напълно очарователни признаци на котешко блаженство е бавното мигане. Топлите очи, последвани от бавно и безпогрешно мигане, са един от най-запалителните признаци на котешко щастие и любов.

Разговор

Директният зрителен контакт, последван от мяукане, също е сигурен знак за щастие. Понякога това е само едно мяукане, а друг път многократно мяукане. Това е известен знак за щастие – както и начин да кажете „моля, донесете ми лакомство“ или „време за драскане“ и дори „почистете ме“!

МърканеМъркането е един от признаците, които повечето хора разпознават като знак за щастлива котка. В по-голямата си част, ако котка мърка, можете да сте сигурни, че е щастлива.
ИгривостЩастливите котки също обичат да играят, особено по-младите котки. Котка, която играе, определено е щастлива!
Използване на котешка тоалетнаЩастливите котки използват котешка тоалетна, както се очаква. Така че котка, която не използва котешка тоалетна често или изобщо, или има медицински проблем, или се опитва да съобщи, че е под стрес.
Бавно миганеТоплите очи, последвани от бавно и безпогрешно мигане, са един от най-запалителните признаци на котешко щастие и любов.
РазговорДиректният зрителен контакт, последван от мяукане, също е сигурен знак за щастие. Понякога това е само едно мяукане, а друг път многократно мяукане.
Щастлива ли е котката ни? Как да разберем?
Към началото