Котки и кучета – 5 съвета за най-добро съжителство

Котки и кучета

Котки и кучета. Когато в къщи имате куче и искате да доведете нов приятел в къщи котка, ще имате нужда от няколко съвета, как да превърнете това съжителство в приятелство между тях. Това несъмнено се налага защото са много различни, а вие искате спокойствие в дома си.

Котки и кучета. Запознаване

Важно е да научите за естественото им поведение за да установите как ще се развие връзката им. Въпреки че всяко животно има свои собствени индивидуални характеристики, като цяло котките са по-независими, а кучетата по-общителни. По този начин кучето разбира, че има йерархия, която улеснява обучението му, докато котката не. Те имат различни нужди. Кучето трябва да се разхожда и да спортува през деня. Котката се нуждае от по-малко пространство и периодите й на активност и почивка се редуват през деня и нощта.

Първи срещи

След като сме направили подготовката и промените за пристигането на новия домашен любимец, първите срещи трябва да се правят с повишено внимание. Отначало, докато видим как реагират, най-добре е да държим кучето на каишка и да наблюдаваме реакциите им от определено разстояние.

Трябва да сме готови да приемем връзката, която ще се установи между тях.

Миризма

Обменът на аромати между кучета и котки е от съществено значение, за да се опознаят. Ако им оставим предмети, които другият е използвал, ще им помогнем да свикнат.

Хигиенни мерки за всеки от тях

Преди да влязат в контакт, и двамата трябва да са здрави и чисти с актуален план за обезпаразитяване.

Храна

Всеки трябва да има своя храна и диета. Все пак хранителните навици на кучетата и котките са различни. Разположението на хранилките и поилките е важно. Трябва да са така разположени, че кучето да не се храни от храната за котката.

Успех с новото семейно приключение, което започвате!

Запознаване на кучето с коткатаВажно е да запазим естественото поведение на котката и на кучето, защото те са доста различни
МиризмаЗапознайте ги с играчките на другия
ХранаРазположението на паничките за хранене е важно, за да знае всеки, коя точно храна е неговата
Котки и кучета – 5 съвета за най-добро съжителство
Към началото