Катерушки за котки – игра на високо

Катерушки за котки – игра на високо

Катерушки за котки. Не е тайна, че повечето котки обичат да се катерят, скачат и крият. Всъщност, те обичат всяко действие, което ги издига високо над земята. Ето защо собствениците на котки обикновено имат по една или две катерушки за котки в историята си от доставки.

Катерушки за котки

Но котешките катерушки или дървета не са единствените възможност на които може да се спрете. Сред котешките хамаци, катерушки и стенни драскалки има много уникални идеи за котешки дървета, които можете да използвате, за да повдигнете вашето коте.

1. Защо котките обичат да са високо?

Домашните котки произлизат от африканските диви котки, които са известни като отлични катерачи. Котките са едновременно хищници и плячка, така че високите места им осигуряват безопасност. Освен безопасността, достъпът до високи зони може да помогне за запазване на мира в домакинствата с много котки. Един от начините, по които котките демонстрират социалната си позиция в своите гъвкави йерархии, е къде се позиционират една спрямо друга. Дори котките, които са единствените котенца в домакинството си, имат инстинктивната нужда да демонстрират статуса си.

Ако в дома ви има множество домашни любимци или малки деца или като цяло е просто оживено място, добавянето на вертикално пространство, като котешки хамак или катерушка, може да помогне на котката ви да избегне сблъсъка. Освен това за много котки катеренето и скачането върху и от неща е просто забавно и добро упражнение. Традиционните котешки дървета са обичайният продукт, който хората използват, за да позволят на котките си да скачат и кацат, но има и много други алтернативни идеи. Драскалките са страхотни, но можете също да добавите вертикално пространство по други начини и дори да дадете на котката си супер магистрала, за да може да има достъп до различни части на къщата ви.

2. Хамаци за котки.

Котешкият хамак е чудесна алтернатива на традиционното котешко дърво. Позволява на вашата котка не само да скача, но и да се отпусне и да се люлее, което някои котки наистина харесват.

Ако се насочите към хамак за котки е, добре да внимавате с по-възрастни котки или котки с увреждания, които лесно могат да загубят равновесие. Тези котки може да се окажат в неудобно положение, от което е трудно да се измъкнат.

3. Прозоречна кацалка за котки.

Кацалките за котки предоставят универсална опция, която може да бъде конфигурирана по много начини, в зависимост от вашето пространство и това, което се опитвате да постигнете. Те също са чудесен вариант за хора, които живеят в апартаменти или по-малки домове и нямат място за традиционни котешки катерушки. Ако търсите идеи за котешко дърво, което ще осигури на вашата котка допълнителна височина, можете да опитате котешка кацалка за прозорец. Котешкият прозорец работи по същество като котешки рафт, който можете да прикрепите към прозорец в дома си, като слънчевата седалка, монтирана на прозореца.

Друг вариант е перваз за коте, който може да бъде поставен на перваза на прозореца във вашия дом, за да създадете високо пространство за отдих. Освен това ще предостави на вашата котка изгодна точка за наблюдение на дейностите на птиците и създанията навън.

Можете дори да намерите кацалка за прозорци за котки, която има вградени драскалки за котки.

4. Стенна кацалка за котки.

Друга алтернативна идея за котешко дърво за създаване на вертикално пространство за вашата котка е да създадете лабиринт за катерене с помощта на монтирани на стената рафтове за котки. Лабиринтите за катерене с много рафтове са страхотни за осигуряване на умствена и физическа стимулация, а също така помагат за премахване на скуката.

5. Как да решите коя котешка драскалка е подходяща за вашата котка?

Има някои неща, за които трябва да внимавате, за да сте сигурни, че вашата котка ще остане в безопасност, когато скача или се катери. Като начало, всички продукти, които позволяват на вашата котка да се катери или да скача, трябва да са здрави или добре закрепени. За елементи като котешки катерушки, които имат няколко нива, потърсете тези, изградени поетапно, така че да е сравнително лесно за котката да скача или да се изкачва от едно ниво на следващо.

Трябва да се вземат допълнителни предпазни мерки за възрастните котки или тези с физически увреждания. Например, те трябва да могат просто да стъпват нагоре или надолу между нивата, вместо да се налага да скачат. Предметите не трябва да са твърде високи, за да се избегне опасността от опасно падане. При множество котки винаги помага да се осигурят два изхода от котешка кацалка. По този начин една котка не може да спре другата да се отдалечи, когато има нужда или иска да го направи.

Имайте едно на ум за кацалки или рафтове с гладък лак, което може да накара котките да се подхлъзнат и да паднат при скачане. Повърхностите могат лесно да се обезопасят чрез безопасно увиване в сезал, поставяне на котешки легла или килим върху тях.

6. Имайте предвид комфорта и нуждите на вашата котка.

Въпреки че алтернативите на котешките дървета със сигурност ще бъдат много забавни за повечето котки, все пак всяка котка е индивидуална. Вие трябва да обмислите на какви видове повърхности за катерене се радва вашата котка, както и физическите й способности.

Добавянето на вертикално пространство може да бъде много обогатяващо за котките, да увеличи физическата активност и да подобри както физическото, така и психическото им здраве. Също така, етажните катерушки за котки, могат да бъдат много важни за осигуряване на допълнителна територия. Това е вярно, независимо дали имате една котка и малък апартамент или имате по-голям дом, но с няколко котки.

Катерушки за котки – игра на високо
Към началото