Какво обичат да правят котките?

Какво обичат да правят котките

Какво обичат да правят котките? Точно като нас нещата, които котките намират за интересни, забавни или вълнуващи, могат да се променят с напредването на възрастта. Вашата котка може да обича играчката си с пера един ден, но да я намери за скучна на следващия. Като собственик на котка, вашата работа е да разпознавате кога се променят интересите на любимците ви, за да можете да я поддържате щастлива, здрава и ангажирана.

Какво обичат да правят котките?

 Котките обичат да поспиват 

Не е тайна, че котките обичат да спят. Всъщност средното коте спи невероятните 12 до 16 часа на ден! Тъй като котките са нощни същества, те отлагат през по-голямата част от деня – и кой може да ги вини? Всеки обича хубава, дълга дрямка на уютно и удобно място.

Котките обичат прясна и питателна храна

Малко вероятно е да искате да се гмурнете в голяма чиния с развалена храна по време на вечеря. Същото важи и за вашата котка. Всеки път, когато сервирате ястия на вашето коте, не забравяйте да проверите срока на годност както на мократа, така и на сухата храна. Това ще гарантира, че я храните само с пресни, питателни и безопасни ястия.

Котките обичат течаща вода

Ако имате котка, знаете, че те ще се опитат да пият вода от течащи кранове, когато се представи възможност. За щастие има тонове фонтани за пиене – проектирани специално за котки – така че те винаги имат на разположение хладна, прясна, течаща вода. Вярвате или не, някои породи котки също обичат да играят във вода. Ако котката ви обича да се плиска наоколо, опитайте да напълните ваната или детския басейн с няколко сантиметра вода по време на нейната игра. Тази дейност ще й помогне да тренира малко и да се разхлади в особено горещите дни.

Котките обичат да драскат с нокти

Един от основните инстинкти на котките е да наострят ноктите си, като драскат различни повърхности. Те също така получават много радост от това. В допълнение към заточването на ноктите им, драскането може да помогне за отпускането и подмладяването на котките.

Котките обичат да поспиват  Не е тайна, че котките обичат да спят . Всъщност средното коте спи невероятните 12 до 16 часа на ден!
Котките обичат прясна и питателна хранаВсеки път, когато сервирате ястия на вашето коте, не забравяйте да проверите срока на годност както на мократа, така и на сухата храна.
Котките обичат течаща вода  Ако имате котка, знаете, че те ще се опитат да пият вода от течащи кранове, когато се представи възможност.
Котките обичат да драскат с нокти Един от основните инстинкти на котките е да наострят ноктите си, като драскат различни повърхности. Те също така получават много радост от това.
Какво обичат да правят котките?
Към началото