Какви са митовете за котките?

Какви са митовете за котките

Какви са митовете за котките? Хората винаги са били очаровани от често мистериозния нрав на котките. Но има различни народни приказки и митове за котки, които трябва да бъдат разбити.

Какви са митовете за котките?

Черните котки носят щастие. В Япония се смята, че е късмет, ако черна котка пресече пътя ви, но в голяма част от Европа и САЩ се смята, че присъствието на черна котка означава, че лошият късмет е на път. В Германия зависи в коя посока върви черната котка пред теб. Отляво надясно означава добри времена напред, но отдясно наляво означава обратното. За съжаление нежеланите и изоставени черни котки са изключително трудни за приютяване благодарение на суеверията и митовете. В действителност единствените свръхестествени сили, които черните котки притежават, са тези на безусловна любов и привързаност, точно като всяка друга котка.

Котките мразят водата

Учените смятат, че причината, поради която повечето котки мразят водата, може да е, че козината на котките не изсъхва много бързо, което може да ги накара да се чувстват неудобно и вероятно да им е студено. Теглото на водата също вероятно ще натежи на обикновено пъргавото животно, което означава, че те няма да могат да избягат толкова бързо от възприеманата опасност.

Котките винаги падат на лапите си

По-често котките падат на лапи, когато паднат от високо. Това е така, защото те имат това, което се нарича „изправящ рефлекс“, при което са в състояние да се въртят много бързо във въздуха при падане. Те също така имат много гъвкави гръбнаци, които им помагат.

Котките мъркат само когато са щастливи

Котките често мъркат, когато са щастливи, например когато получават внимание и суетене от вас. Това е успокояващ звук за вас и тях. Но това не е единствената причина, поради която произвеждат този звук. Те също могат да мъркат, когато са уплашени, не се чувстват добре или изпитват болка, за да осигурят комфорт на себе си. Котките също могат да мъркат, за да утешат малките си. Мъркането на котка започва в мозъка й. След това изпраща съобщение до мускулите на гласовата си струни, които потрепват и ги карат да се разделят, когато котката вдишва и издишва – произвеждайки мъркащ звук.

Черните котки носят нещастиеВ действителност единствените свръхестествени сили, които черните котки притежават, са тези на безусловна любов и привързаност, точно като всяка друга котка.
Котките мразят водатаУчените смятат, че причината, поради която повечето котки мразят водата, може да е, че козината на котките не изсъхва много бързо, което може да ги накара да се чувстват неудобно.
Котките винаги падат на лапите сиПо-често котките падат на лапи, когато паднат от високо. Това е така, защото те имат това, което се нарича „изправящ рефлекс“.
Котките мъркат само когато са щастливиКотките често мъркат, когато са щастливи, например когато получават внимание и суетене от вас. Това е успокояващ звук за вас и тях.
Какви са митовете за котките?
Към началото