Играчки за котки, които симулират лов на плячка

Играчки за котки

Играчки за котки. Въпреки че котките са естествени ловци, повечето домашни котки никога не успяват да изразят тези инстинкти, поне не сред природата. Хубаво е, че не позволяваме на много домашни котки да вилнеят, като ядат пойни птици, но много поведенчески проблеми (да не говорим за наддаване на тегло и свързани физически проблеми) могат да бъдат свързани с обикновена скука и бездействие. Котките, които хапят, когато са галени или мяукат или безпокоят собствениците си в малките часове, често са драматично подпомогнати от включването на редовни хищнически игри.

Играчки за котки

Един от начините да помогнете на вашата котка да се пребори със скуката и да ангажирате нейните преследващи инстинкти е да изберете правилната интерактивна играчка за котка. Ето пет котешки играчки, които ще извадят на яве, ловеца във вашето коте.

1. Пръчици от птичи пера.

Когато собствениците на домашни любимци използват пръчка от птичи пера, за да играят с котките си, те могат да накарат примамката да се движи като птица, мишки или други видове плячка. Дръжте примамката на земята и относително неподвижна за известно време, след това я накарайте да потрепва или да се пързаля, преди да се опита да избяга с внезапен скок или удар. Това насърчава котките да изразят своето хищническо поведение.

Играчките с котешки пръчки, ви позволяват да предизвикате котката си в точното количество и да се погрижите за стила на игра на вашата котка. Тези играчки са страхотни, защото вие, като човек, можете да направите по-трудно или по-лесно за вашата котка. Някои котки предпочитат диви движения, подобни на летящи птици, докато други предпочитат да се спускат по земята.

2. Играчки с лакомства за котки.

В природата, когато хищническият стремеж приключи успешно, котките остават с нещо за ядене, нали така. Играчки като интерактивна хранилка за котки, работят чудесно за тази цел. Например формата на топката е страхотна, защото позволява на вашата котка да гони, да се нахвърля, да бие и дори да яде, докато ви няма. Това е тип играчка за лов и хищници, тъй като всички аспекти на играта са част от това, което би било включено в нормалното хищническо поведение.

Играта за печелене на храна също активира зоната на мозъка на котката, която освобождава допамин. Това означава, че играта за печелене на храна всъщност прави вашата котка по-щастлива и по-спокойна. Играчките за лакомства за котки, разпределящи храна, също са чудесни за моменти, когато трябва да сте извън дома. Те насърчават активността и предотвратяват скуката, когато не сте наоколо, за да играете с котката си.

3. Играчки пъзел за котки.

Котешките пъзели могат да помогнат за предотвратяване на скуката, което е голям проблем за домашните котки, живеещи само на закрито. Те могат също така да принудят котките да използват мозъка и телата си по начини, които имитират хищническо поведение. Например използването на лапи за изваждане на гранули от епруветка е донякъде подобно на манипулиране на мишка за предотвратяване на нараняване.

Играчки като кутията за котки имитират естествени стратегии за лов и ситуации, които котката би срещнала, когато се опитва да хване плячка.

4. Котешки играчки мишки.

Играта с малки, стимулиращи мишки играчки доставя на котките удовлетворение от това да хващат мишки. Изглежда отделните котки имат свои собствени предпочитания по отношение на видовете, които харесват най-много, така че опитайте няколко: плюшени, гумени, пискливи и такива със звънчета. Нанасянето на малко котешка трева върху играчката също може да помогне за привличането на вниманието на котката към нея.

5. Играчки за котки с лезер.

Въпреки че лазерните играчки могат да помогнат за насърчаване на физическите упражнения и да осигурят умствена стимулация, те не винаги са най-добрият избор за всички котки. Има случаи, в които се получава, но в повечето случаи котката се разочарова или обсебва, дори може да нападне собственика след сесии за игра или да изглежда неспособна да се примири.

Причината за това е, че макар тези електронни котешки играчки да активират хищническо поведение, те не могат да задоволят желанието си да уловят плячка. Един от начините да избегнете това може да бъде, като насочите котката към съкровище. Ако вашата котка изглежда недоволна, след като е преследвала лазерна показалка известно време, опитайте да хвърлите плюшена играчка на пода, която може да „убие“.

Когато гледате котки по време на игра, бързо става ясно, че повечето от това, което правят, имитира поведението на лов и дебнене, преследване, нахвърляне, хапане, драскане и други подобни. Като собственици на домашни любимци, ние трябва да приемем това, което е естествено за котките, а не да се борим срещу него. Просто има смисъл да избираме играчки, които задоволяват нуждата на нашите котки да ловуват.

Играчки за котки, които симулират лов на плячка
Към началото