Здравословна котешка храна

Здравословна котешка храна

Здравословна котешка храна. Хранителни нужди на вашата котка.

Здравословна котешка храна. Едно от нещата за храненето на нашите котки с добре приготвена истинска храна е, че тя е пълна с всички хранителни вещества, за които знаем, че са важни за здравето на котките. Освен това, ние също така включваме естествени хранителни вещества, които все още не са изолирани, синтезирани, и се добавя към кутиите и торбите с преработена храна за домашни любимци. По-сложно е за производителите на храни за домашни любимци, които формулират продукти с изолирани съставки. За да направят подходяща субстанция имитираща истинска храна, която да поддържа цял живот в страхотно здраве вашата котка.

Протеина в котешката храна

Пълноценните протеини съдържат големи количества незаменими аминокиселини и се намират в храни като месо, риба, яйца и домашни птици. Непълноценните протеини не осигуряват всички незаменими аминокиселини и се намират в много храни, включително бобови растения, зърнени храни и зеленчуци. Тези растителни протеини не доставят есенциалните аминокиселини, от които се нуждае котката (като таурин), които идват от животински протеин. Котките се нуждаят от животински източници на това хранително вещество, тъй като аминокиселините от растителните източници не се използват добре. Като цяло котките имат много високи нужди от протеини.

Мазнините в храната за котки

Този източник на енергия също така осигурява есенциални мастни киселини и подпомага оползотворяването и транспортирането на хранителните вещества. Той също така участва в целостта на клетките и метаболитната регулация. Наситените мазнини се намират предимно в животински източници, докато Полине наситените идват предимно от растения. Есенциалните мастни киселини са от съществено значение за здравето на котката, и те трябва да се набавят от хранителни източници.

Минералите в котешката храна

Те са от съществено значение за котката и участват в почти всички физиологични реакции. Допринасят за образуването на ензими, баланса на pH, оползотворяването на хранителните вещества и транспортирането на кислород. Съхраняват се в костната и мускулната тъкан. Биологичната наличност може да варира значително в зависимост от източника на хранителното вещество. Минералите включват калций, хлорид, хром, кобалт, мед, флуор, йод, желязо, магнезий, манган, молибден, фосфор, калий, селен, силиций, натрий, сяра и цинк. Минералите, като витамините, действат синергично, със съвместно действие между тях.

Хранителни нужди на вашата коткаЕдно от нещата за храненето на нашите котки с добре приготвена истинска храна е, че тя е пълна с всички хранителни вещества, за които знаем, че са важни за здравето на котките. 
Протеина в котешката хранаПълноценните протеини съдържат големи количества незаменими аминокиселини и се намират в храни като месо, риба, яйца и домашни птици. 
Мазнините в храната за котки Този източник на енергия също така осигурява есенциални мастни киселини и подпомага оползотворяването и транспортирането на хранителните вещества. Той също така участва в целостта на клетките и метаболитната регулация. 
Минералите в котешката храна Те са от съществено значение за котката и участват в почти всички физиологични реакции. Допринасят за образуването на ензими, баланса на pH, оползотворяването на хранителните вещества и транспортирането на кислород.
Здравословна котешка храна
Към началото